Jaro konfetti

FF JARO ARKTISKA MÄSTARE I POJKAR 14

post i: Nyhet

FF Jaro är arktiska mästare 2022. Laget från Jakobstad i Finland lyckades vinna en jämn final mot det erkänt duktiga Bergnäsets AIK från Luleå.

Joar Laakso lagkapten i FF Jaro tog emot pris från cupgeneralen David Berthelsen.

Jaro prisutdelning

Hur känns det?
– Det är en otroligt fin känsla. Vi har ett bra lag och laganda och vi har suveräna tränare som hjälper oss, stöttar oss och ger oss möjlighet att hålla på med det vi älskar.

Hur skulle du beskriva finalen?
Det var en jämn match och vär hejarklack var helt super. När vi gjorde första målet var stämningen på topp. I slutet av andra halvleken lyckades motståndarna kvittera på straff och spänningen var olidlig för både mig och hela laget. Baiks andra straff räddade vår målvakt Oleksandr ”Sasha” Bondarenko. Han är från Ukraina och kom med i vårt lag i April. När Milton Östman lyckades få in bollen i mål så var vi överlyckliga!

Vad tycker du om NET generellt?
– Helgen var rolig och allt fungerade väldigt bra. Väldigt bra arrangerat turnering, så stort tack till arrangörerna!

Vad var roligaste i helgen?
– Bästa var att få lyfta pokalen. Alla i laget bidrog till att vi vann. De som var på plan, tränarna och hejarklacken.

Vad var det sämsta med helgen?
– Sämsta var nog förlusten mot Sundsvall. Det var inte vår bästa match och vi tog inte tillvara våra chanser. Men vi gav inte upp utan kom igen i följande match.

Varför tror du ni vann NET?
Vi har ett bra lag, tränare och laganda. Vi älskar fotboll och vårt lag har jobbat hårt och gjort stora framsteg under säsongen. Vi hade den rätta vinnarmentaliteten. Hejarklacken var överlägset turneringens bästa.