Finalförlust – men lyckat arrangemang för Skellefteå FF

post i: Nyhet
I söndags spelades finalspelet av andra upplagan i historien av Northern Elite Trophy i Skellefteå. Det var några högintressanta matcher på förhand, men i slutändan var det ändå två tämligen solklara vinnare i vardera klass.
I U17-finalen var det rivalmöte när värdlaget Skellefteå FF tog emot Umeå FC – ett Umeå FC som Skellefteå FF bara tre veckor tidigare hade besegrat i serien. Således var det jämn tillställning inför, och kanske bara Skellefteå FF ett litet favorittryck.
Vilka som segrade?
Ja, det gjorde Umeå FC och det tämligen komfortabelt.
Skellefteå var inte alls sig lik från gruppspelet och Umeå FC var hänsynslösa i sin effektivitet. En välspelad final slutade till slut i en rättvis, men något stor rent siffermässigt, seger för UFC med 4–0 (2–0).
Trea i U17 blev SJK efter att ha vunnit bronsmatchen mot Sandviken med 2–1.
I U16-klassen var finalspelet mellan de två finska lagen Jaro och SJK, samt Uppsala-gänget Sirius.
Väl där visade sig Sirius var några klasser bättre och vann båda sina matcher med god marginal mot de finska lagen.
Jaro slutade två och SJK trea.
Över det stora hela bjöds det på högklassig ungdomsfotboll i Skellefteå under den varma solen och inför hundratals besökare varje match.
Cupgeneralen Klas Nilsson är nöjd med arrangemanget.
 – Vi har fått bra respons från lagen som har varit här, så det känns bra. Nu blickar vi framåt inför nästa års cup och redan nu har anmälningarna börjat trilla in, säger Klas och fortsätter:
 – Som det ser ut nu kommer vi att fylla alla tre klasserna. Det vill säga 12 lag i U17, 12 lag i U16, och 12 lag i F16.