DSC4429

Intervju: Fjolårssegrarna kommer tillbaka

post i: Nyhet

Fjolårssegrarna i P07, Kungsnäs FC, kommer tillbaka till Northern Elite Trophy även 2021. Förutom att vinna NET, vann Kungsnäs även Stocksunds Skärgårdscup förra året, utan att släppa in ett enda mål. Ett imponerande facit.

Vi stämde av läget med Andreas Berglund, lagledare i Kungsnäs FC P07.

För de som inte vet vad är Kungsnäs FC för lag? 

– Kungsnäs är en relativt nystartad förening i Sundsvall, som startads 2014. Pojkar och flickor födda 2007 var den första årskullen och är även idag de äldsta lagen vi har. Föreningens ledord är Glädje, Gemenskap och Engagemang. De flesta som spelar i föreningen bor inom samma område, några kilometer väster om Sundsvalls Centrum, säger Andreas Berglund.

– Vi i P07 är ett härligt gäng träningsvilliga killar, där de flesta spelat tillsammans sedan de var 7-8 år. Det, i kombination av duktiga och engagerade tränare som genom långsiktigt tänk gjort att laget har blivit framgångsrikt. Men den största nyckeln i laget, är just laget, glädjen för spelarna att träna och träffas kring fotbollen. Vi har väldigt fin sammanhållning där alla spelarna i truppen får spela ungefär lika mycket, säger Andreas.

Hur ser erat upplägg för säsongen ut?  

– Vi har tränat kontinuerligt under hela hösten och vintern. Från oktober till januari körde vi en Winter Academy tillsammans med F07 där vi tränade tre dagar i veckan. De flesta passen tränade vi i stans fina fullstora konstgräshall.  Men vi har även kört en del löpning samt funktionell styrketräning, säger Andreas.

– Sedan början av mars har vi gått upp på fem pass i veckan, à 1,5 timme, främst på konstgräs. I maj startar den lokala serien där vi deltar med två lag. I samband med detta så kommer vi även att gå ner på tre träningar i veckan samt en till två matcher.

Vi kommer (förhoppningsvis) även att spela Piteå Summer Games i juli. Men det stora målet för säsongen är SM-slutspelet i Karlstad i början av augusti.

– Sedan ser vi fram emot NET i Skellefteå i slutet av september. Första veckan i november kommer hela laget, med medföljande familjemedlemmar att åka till Barcelona på ett träningsläger där vi kommer att träna, umgås, gå på nöjesfält, men framförallt möta lokalt motstånd. Vi jobbar på att få möta något av  Barcelona FC:s P14 lag

Förutom NET, spelade ni även Skärgårdscupen i Stockholm förra året, hur upplever ni nivån på Stockholmslagen?

– Vi åkte ner till Stockholm med en ödmjuk inställning inför uppgiften och att vi såg cupen som en rolig del i utbildningen. Men det visade sig att vårt sätt att spela, med ett snabbt och passningsorienterat spel står sig väldigt bra mot namnkunnigt motstånd. Vi gick igenom cupen utan att släppa in ett enda mål och slog bland annat Brommapojkarna med 4-0 och även Djurgårdens akademi med 4-0. Generellt håller lagen från Stockholm hög klass. Det var väldigt roligt att vi från lilla Kungsnäs, får beröm för vårt sätt att spela från de stora lagen i Stockholm. Men däremot upplevde vi att motståndet i NET var minst lika bra som de lagen vi mötte i Stockholm. På NET fick vi kämpa med en ganska sargad och sliten trupp, men killarna gjorde ett fantastiskt lagarbete, säger Andreas

Kungsnäs