Länsderby i finalen efter en riktig rysare

post i: Nyhet

Gruppspelet i Northern Elite Trophy börjar gå mot sin ända och vilka lag som ska spela den eftertraktade U17-finalen under söndagen är redan klart.

Det blir ett länsderby mellan två lag som har imponerat under cupen, i form av värdlaget Skellefteå FF och rivalen i söder, Umeå FC.

Finalen spelas 16.00 på Electrolux Home Arena och resan dit för lagen har varit imponerande, även om det krävdes en riktig rysare för Umeå FC att vinna sin grupp.

I gruppfinalen mot finska SJK hade nämligen Umeålaget länge spelövertaget, men någon utdelning såg aldrig ut att komma för UFC. Inte heller kom utdelningen när det finska laget drog på sig två röda kort och det hela kom att tas till straffläggning – en straffläggning som Umeå segrade i.

Till syvende och sist spelade dock straffarna ingen roll, då UFC hade en bättre målskillnad och var redan klara för finalen genom det oavgjorda resultatet.

För Skellefteå FF:s del blev gruppspelet en behaglig resa med tre raka segrar, åtta mål framåt och blott ett insläppt bakåt.

I U16-klassen återfanns det tre gruppsegrare och det var finska SJK och Jaro, samt Uppsalalaget Sirius. Dessa tre lag möts under lördagen, samt söndagen på Electrolux Home Arena.