DSC8007

Sidsjö Böle/Kungsnäs FC vinnare av Northern Elite Trophy 2022

post i: Nyhet

SidsjöBöle/Kungsnäs FC stod som segrare i NET 2022.

En jämn final mot IK Grand Bodö där SBK lyckades kvittera till 2-2 i slutskedet och ta matchen till straffar.

Lagkapten Ida Vennström-Kabagambe fick ta emot pris av Hanna Marklund.

DSC7967

Hur känns det att vara arktiskt mästare?

– Det känns jättebra och roligt att få ha den titeln och skönt att kunna avsluta med laget på topp! Rolig känsla att få ta emot pokalen av en legend också!

Beskriv finalen?

– Finalmatchen var riktigt tuff och hård. Vi mötte ett spelskickligt lag som var riktigt vassa vid anfall men vi gav oss inte och lyckades peta in ett mål i slutet av matchen, som ledde till straffar.

Hur var helgen i övrigt?

– Helgen var jätterolig! Man fick träffa andra lag och umgås med sitt egna lag. Jag skulle säga att vi alla kom varandra ännu närmare.

Vad var det sämsta med NET?

– Det sämsta med denna resa för mig personligen var att jag fick mitt första röda kort och därför inte fick spela alla matcher. Jag tyckte inte det var rätt beslut men det är min åsikt och det har redan hänt. Plus att vi vann cupen så nu är det lugnt! Något annat dåligt har jag inte sett eller hört om denna helg.

Vad gjorde att ni vann NET 2022?

– Det som gjorde att vi vann NET 2022 var vår vilja och kämparinsats. Vi mötte tuffa lag men vi visste vad vi kom hit för att göra. Eftersom detta var vår sista cup och sista matcher som SidsjöBöle/Kungsnäs, eller SBK, ville vi verkligen avsluta på topp och det tyckte jag att vi gjorde.

DSC8003 DSC8053